Laat je aanraken door de stilte.. en je optillen voorbij de vaste vorm.
Vanuit je ruime, brede gewaarwording kom je aan in de diepere lagen van jezelf.

Retraite meditatieweekenden

De Academie voor Hoog Bewustzijn is het instituut voor bewustwording en persoonlijke groei. De Retraite meditatie weekenden zijn trainingsweekenden van een kwalitatief hoog niveau die je uit nodigen om jezelf op een veel breder vlak te leren kennen en ontwikkelen.

Ervaar de heilzame werking van een Retraite meditatie trainingsweekend met stilte meditatie, geleide meditatie, yin yoga en verstilling in een mooie, ruime accommodatie, midden in de natuur, onder algehele verzorging.

Je voelt het innerlijke verlangen naar rust, stilte, balans van lichaam en geest. Je wilt de verdieping ingaan met jezelf, jezelf op een veel breder vlak leren kennen en werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Dat kan! De Academie voor Hoog Bewustzijn verzorgd inspirerende Retraite meditatieweekenden waarvan de invulling en de meditaties van een kwalitatief hoog niveau zijn, met een mooie diepe uitwerking.

We richten ons op dat deel van jezelf, waar jij je niet dagelijks bewust van bent. Het gaat om jouw hoge bewustzijn. Hoog bewustzijn is in ons allemaal aanwezig en wacht op jouw ontdekking daarin. Het is dat veel grotere, ruimere deel dat alles over jezelf weet en kent, dat verder gaat dan het denken en je gedachtes. Dat deel wacht erop dat jij je daar bewust van wordt. De Academie voor Hoog Bewustzijn nodigt je uit om dit deel in jezelf te onderzoeken. Wees welkom bij een van onze Retraite Mediatie trainingsweekenden.

Stilte

Retraite Meditatie weekenden bieden je de kans om de helende werking van stilte te ervaren. Door even afstand te nemen van de dagelijkse bezigheden, creëer je ruimte om stil te staan wat echt belangrijk is voor jou. Stilte nodigt je uit om je blik naar binnen te richten, om tot jezelf te komen en hierin te ontspannen. Om vanuit de stilte je eigen innerlijke stem weer te kunnen horen. De meditaties en de houdingen vanuit de Yin-yoga geven je de ervaring van verstilling, om precies in het midden uit te komen van wie jij werkelijk bent. Je leert weer aanwezig te zijn in het moment, vanuit de totaliteit van jezelf. Het zijn heerlijke dagen van bewustwording, verdieping, persoonlijke groei en ervaring.

Hoe ziet een Retraite Meditatie weekend er uit

Het workshop programma biedt een afwisseling van stiltemeditaties en geleide meditaties. Verschillende yogatechnieken en meditaties worden met elkaar gecombineerd om verdieping aan te brengen in jezelf en te ervaren hoe beiden elkaar in werking versterken. Beleving van stilte, rust en ruimte, stil leren zijn in jezelf. Ervaringsoefeningen en energetische oefeningen zorgen voor meer verdieping. Het programma biedt je voldoende ruimte voor je eigen persoonlijke ontwikkeling, beleving, ervaring, je eigen wijsheid en het versterken van levenskracht en inzichten. In de middag is er ruimte om te doen wat je zelf graag wilt en kun je heerlijk wandelen in de natuur, een mooie plek opzoeken in de tuin, een boek lezen, gebruik maken van de aanwezige sauna, of wat je maar wilt. Ook is er ruimte voor persoonlijke vragen en ervaring delen, buiten de groep om.

Doel

Ervaar de helende werking van stilte. Deze verdiepingsdagen zijn altijd een opening voor je. Het brengt je bij jezelf en geeft je een andere, nieuwe en frisse kijk op je leven. Je krijgt ruimte om te ervaren, te mediteren, onderzoeken en kennis opdoen. Waarbij wij jou op een positieve, creatieve manier in het programma begeleiden en verschillende meditatievormen leren en aanbieden. Er wordt een veilige groepssfeer gecreëerd waarin je jezelf kan zijn. Het grote voordeel van mediteren in een groep, is dat je op de groepsenergie mee kunt liften. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijker kunt mediteren en sneller inzichten krijgt. De retraite verdiepingsdagen zijn elke keer weer een groot succes. Waarbij je onder algehele verzorging heerlijk tot jezelf komt, nieuwe kennis en inzichten opdoet, om dit vervolgens vreugdevol te integreren in je dagelijkse leven.

Kosten en locatie

Locatie: Munnekeburen. De kosten zijn €450,-. Dit is inclusief alles; het 4 daagse programma, 3 overnachtingen, maaltijden, tussendoortjes en verblijf  op de locatie. Het is mogelijk een slaapkamer voor jezelf te reserveren, met een toeslag van €8,- per nacht. De heerlijke maaltijden zijn vegetarisch met voornamelijk biologische ingrediënten, deze worden met liefde door onze macrobiotische kokkin bereid.

Aantal deelnemers 8-10 personen

Aanmelden

2 + 5 = ?

Meest gestelde vragen

Ja met een eenpersoonskamer toeslag van €8 per nacht kun je over een eigen slaapkamer met eigen douche en toilet beschikken.

Het hele programma, alle maaltijden, thee / koffie tussendoortjes, overnachtingen, sauna gebruik: alles dus.

Ja, onze kokkin kookt vegetarisch en voornamelijk biologisch en gezond.

Ja hoor, zeker! De maaltijden zijn in ieder geval al lactose vrij, suikervrij en behalve het brood ook glutenvrij.

Ja, op vrijdag en zaterdag is er ruimte van 13.00 uur tot 15.30 uur en er is tenminste 1 avond vrij.

Overleg dat even voor dat je je opgeeft voor het weekend.
Maar het weekend is zo gevarieerd, de ervaring is dat je er genoeg uithaalt voor jezelf.

Voor de meditaties kun je naast je mat ook op een stoel zitten en de yoga houdingen mag je voor wat mogelijk is mee doen maar dat hoeft niet.

Daar krijg je nog een uitgebreide mail over van tevoren.

Ja hoor,  als deze ook zin heeft om mee te doen, geen probleem.

Ik raad altijd aan bij opgave een annuleringsverzekering af te sluiten bij je verzekeringsmaatschappij voor onverwachte gebeurtenissen en afzegging en om teleurstelling te voorkomen

Referenties

Hallo Marjan,
Wat waren het heerlijke dagen in Munnikeburen. Het zijn voor mij geweldige dagen geweest, vol van positiviteit, er hing voor mij bijna een geheiligde sfeer en je waant je even in een hele andere wereld, ik probeer dat vast te houden. Ik ben blij dat ik gegaan ben en mijn bedoeling is dat ik zeker weer een keer mee wil doen. Bedankt voor je goede begeleiding.

Groeten van Rinny

Ik heb een rustige dag gehouden om nog even na te kunnen genieten van een verrukkelijk weekend. Alles klopte: het weer, de locatie, het eten, de groep, het programma, de Yin yoga, jullie … alles bij elkaar een staaltje van meesterschap. Ik vind je erg goed in je vak, en ja je bewijst dat alles wat vanuit de ziel ontstaat, passie is en daarmee mooi.

Wat bijzonder was het weer tijdens de retraite meditatiedagen eind november.
Voedend naar lichaam, geest en ziel. De meditaties, de heerlijke, met zoveel liefde verzorgde maaltijden; de aangename locatie met rust en ruimte. Het dagelijkse programma met uitdagende en zachte yoga, de verrassende zintuigelijke ervaringsoefeningen. De muziek, de geleide meditaties, de begeleidende informatie en al het andere helpend om weer meer verdieping en contact te ervaren met nieuwe inzichten. Deskundige en vooral vriendelijke begeleiding met steeds een open oog en oor voor de deelnemers en de sfeer in de groep. Dank jullie wel en ik kom graag terug.
Lieve groet, Elisabeth

Wat een heerlijke dagen in een prachtige boerderij (in Munnekeburen, wie had er ooit van gehoord…?). Een klein groepje vrouwen in de veilige en ontspannen sfeer die Marjan onmiddellijk weet te scheppen. Een afwisselend programma van begeleide meditaties en Yin yoga en langzaam vloeit de spanning uit je lijf. De maaltijden van chef-kok Wilma zijn ongelooflijk: alles met natuurlijke materialen en met passie en intuïtie bereid. Marjan is de rust en het evenwicht zelf en biedt ruimte voor gesprekken, spel (erg gelachen) wandelingen en sauna. Ik kon me geen beter programma voorstellen en Marjan en Wilma: ik kom heel graag in mei terug! Dank jullie wel voor het heerlijke en warme weekend! Ik heb weer focus!

Groeten, Marina.

Het meditatie weekend half februari heeft voor mij veel inzichten gegeven na die dagen. Ook tijdens was ik onder de indruk van de zorgzame, relaxte en natuurlijke begeleiding van Marjan. De yoga houdingen zijn op een unieke manier uitgelegd die ik nog nooit eerder gehoord had en dat heeft mij echt geholpen. Het was vanaf het moment dat ik binnenkwam echt een weldaad en door de sfeer kwamen we met de groep in een flow. Samen met Wilma in de keuken die de heerlijkste dingen maakte was het een compleet en harmonieus geheel. Ik kwam opgeladen thuis, echt zalig !

Vriendelijke groet, Esther.

Wat heb ik fijne Retraite dagen gehad onder leiding van Marjan en Stephanie, met als bijzondere aanvulling super kok Wilma. Ik had nog nooit vegetarisch gegeten, echter kok Wilma wist er zo een feestmaal van te maken, zoveel smaak en zoveel kleur, een streling voor de tong, voor lichaam én geest, Chapeau Wilma!

Ik heb deze dagen mogen ervaren als een wezenlijke bijdrage aan mijn welbevinden. Hele mooie (soms moeizame) yoga-oefeningen, prachtige geleide meditaties, dansen en mediteren op prachtige muziek. Ook de behandeling met een gember pakking was een cadeautje hoor, wat een ontspanning. In deze Retraite dagen kon ik heel dicht bij mezelf komen en dit heeft zeker voor verandering in mijn leven gezorgd. Mooie inzichten heb ik gekregen! Ook de groep was heel speciaal, allemaal bedankt voor jullie bijdrage! ieder heeft op haar eigen manier een steentje bijgedragen aan deze unieke sfeer. Ik heb van jullie allemaal genoten. Hartelijk dank Marjan, Stephanie en Wilma, voor jullie professionele begeleiding.
Ik ga zeker weer eens een retraite mee doen. Groeten, Marijke.

© Copyright - Academie Voor Hoogbewustzijn